Handboll är en lagsport som spelas mellan två med sju spelare var på plan i varje lag. Det är en jämställd sport där det hela tiden händer något ute på plan, där samarbetet med sitt lag är enormt viktigt för att kunna lyckas vinna en match eller för att ha en kul och lärorik träning som sedan kan resultera till en bra match. Genom åren har många handbollsspelare, både kvinnor och män visat upp sina enorma talanger i just handboll men vilka är några av de mest betydelsefulla handbollsspelare genom tiderna? Vilka har det där lilla extra?

De har stor talang

Nikola Karabatic är en fransk handbollsspelare som föddes 1984. Han har dominerat med sin talang och anses som en av de bästa spelarna någonsin och har utsetts som den bästa spelaren i världen hela tre gånger. På plan är han anfallare, för det mesta i mittnia men ibland även i vänsternia. Hans lillebror är också en duktig handbollsspelare och hans pappa har tidigare varit målvakt.
Magnus Wislander är en svensk fördetta handbollsspelare född 1964 som nu istället arbetar som tränare. På sin tid som spelare så var han enormt duktig där han var med och vann flera mästerskap och har också blivit enormt hyllad på grund av hur duktig han är på att göra mål. 1990 ansågs han som världens bästa handbollsspelare.
Mikkel Hansen är en dansk handbollsspelare född 1987. På plan är han en enormt duktig anfallare, vänsternia. Har blivit utsedd till världens bästa spelare två gånger och chansen att han skulle kunna dyka upp på listan igen är stor.

De har stor talang
De har stor talang

Veselin Stinga är en fördetta handbollsspelare född 1957 i Rumänien som idag är tränare. På sin tid som spelare så spelade han i anfall som vänsternia och mittnia. Som spelare var han ett stort hot för många eftersom han var enormt duktig på att göra mål. Han var delaktig till att han och hans lag fick OS-brons både 1980 i Moskva och 1984 i Los Angeles. När han 1992 fick en knäskada som visade sig vara allvarlig så var han tvungen att sluta som handbollsspelare men passionen för sporten har han fortande då han idag är tränare för andra handbollsspelare.
Wieland Schmidt är en fördetta tysk målvakt född 1953, idag är han istället tränare åt andra handbollsspelare. Han har en mycket betydande roll bland handbollsspelarna genom tiderna då det varit en stor anledning till att hans lag vunnit viktiga matcher då han räddat så pass många mål. På 70 och 80-talet ansågs han som en av de absolut bästa spelarna.
Eduarda Amorim är en enormt duktig spelare född 1986 i Brasilien. På plan är hon vänsterback och en talangfull sådan. Hon har bland annat blivit utsedd till världens bästa spelare vilket hon blev 2014.

Cristina Neagu är en handbollsspelare med stor talang född 1988 i Rumänien. På plan spelar hon i anfall som vänsternia. Hennes talang har belönats och hon har blivit utsedd som världens bästa handbollsspelare hela tre gånger nämligen 2010, 2015 och 2016.