Har du någonsin hört talas om Padeltennis? Är det ett nytt fenomen? Här i denna artikel snackar vi mer om det. Frågor som jag ofta ställs i dessa dagar är: Vad är paddeltennis? Hur spelar man? Varför älskar folk det så mycket? VARNING: Denna sport kan allvarligt förändra ditt liv, hjälper dig att komma i form och få dig många nya vänner.

Vad är padeltennis?

Padel är en racketsport som kombinerar element från tennis, squash och badminton. Det spelas bara i dubbelspel och utövas utomhus lika mycket som inomhus. Spelet uppfanns av Enrique Corcuera i Mexiko, som skapade den första padelklubben i Marbella 1974. Sporten blev mycket populär i Spanien, som har varit professionell kretsvärd för World Padel Tour där den har spelats sedan 2005. Under de senaste tio åren har padel spridits snabbt till resten av Europa och USA. Padel spelas av över 10 miljoner spelare och har blivit den snabbast växande sporten i världen.

Spelet börjar med en serve som måste slås diagonalt mot motståndaren på andra sidan av nätet. Bollen måste studsa i motståndarna som server ”fyrkantig”. Serven är en underhandsserve, och du har två tillåtna försök. Om bollen träffar nätet och studsar i rutan är det ok (som i tennis).

Under matchen

Bollen måste studsa på marken innan den rör yttervägganar. Om bollen träffar en yttervägg innan den först studsar på golvet är den ute. En boll kan returneras när den har träffat golvet och / eller glasvägg. Men den kan inte studsa två gånger. Volley är också tillåtna. Poängsättningen är densamma som tennis, matcher består vanligtvis av bäst av tre gem. Sex matcher behövs för att vinna ett gem och paret som vinner två gem vinner matchen. Spelare måte spela en 7-punkts tie-breaker om poängen 6/6 uppnås.

Om paddelracket

Om paddelracket
Om paddelracket

En padelracket är fast utan strängar och är perforerad. Det är mindre och mer kompakt än en tennisracket som gör det mycket enkelt att hantera. Den väger mellan 340 g och 370 g, något tyngre än en tennisracket. Den kan inte vara mer än 45,5 cm lång, 26 cm bred och 38 mm tjock. Padelracket täcks vanligtvis av plast eller kol beroende på kvalitetsnivån. Insidan av racket är gjort av etylen-vinylacetat som ser ut som ett skum.

Padelbollar liknar tennisbollar men har mindre tryck. Varför älskar vi padeltennis (padel)? Här är några anledningar till att vi älskar padeltennis (padel): man får spendera mer tid utomhus. Perfekt för motion och flexibilitet. En snabb sport att lära sig. Rätt ålder, kondition, styrka är inte väsentliga krav för att njuta av spelet. Man får mer tid tillsammans. Padelbanor finns över hela Sverige. Det finns dock många fler fördelar med sporten men dessa är de mest uppskattade om man får tro det som sägs om sporten på nätet. Vårt tips är att prova på sporten och känna efter själv. Man blir sällan besviken av att testa på något så pass dynamiskt som en sport som kombinerar några av dom tuffaste racketsportarna i världen.