Sverige älskar fotboll. Sverige älskar de svenska fotbollsspelarna. Våra svenska fotbollsspelare är duktiga. Det finns många som levererar väldigt högt både i landslaget men också några av de andra som inte är i landslaget just nu. En fotbollsspelare som vi tycker om lite extra mycket är såklart Zlatan, en fantastisk fotbollsspelare. Han är kanske vår bästa här i Sverige, inte bara när det handlar om fotboll utan även idrott i allmänt. Elva gånger har han vunnit guldbollen som Sveriges bästs fotbollsspelare så att han är bra på sitt jobb är ett faktum. Hans position är anfallare och just nu spelar han i amerikanska laget Los Angeles Galaxy. Antingen så älskar man honom eller blir provocerad över hans stora självförtroende. Att han är grym på fotboll och har gjort fotbollshistoria kan dock ingen sägs emot. Mellan 2001 och 2016 var han med i svenska landslaget och gjorde en otrolig insats med den fotbollskänsla han består. Han anses idag som en av de bästa och det är inte konstigt varför det är så.

Men vem är Zlatan?

var han växer?
var han växer?

Zlatan föddes 3 oktober 1981 i Västra Skrävlinge församling i Malmö. Han växte upp i Rosengård som ligger i Malmö. Är uppfostrad av en bosnisk pappa och en mamma som är kroat. Hans föräldrar skildes dock när han fortfarande var liten så han växte först upp hos sin mamma i Rosengård för att sedan när han var äldre flyttade till sin pappa för att bo där. Zlatans intresse för fotboll började tidigt och han fick sina första fotbollsskor när han bara var fem år gammal och började redan då att spela i laget Malmö BI. 1994 värvades han till Malmö FF – junior laget. Hans klubb karriär kom senare att ta sin start i just Malmö FF.

Zlatans klubbkärriär ser ut såhär:

Malmö FF 1999 – 2001

Ajax 2001 – 2004

Juventus 2004 – 2006

Inter 2006 – 2009

Barcelona 2009 – 2011

AC Milan 2011 – 2012

Paris saint-Germain 2016 – 2016

Manchester United 2016 – 2018

Los Angeles Galaxy 2018 – nu

Kul att veta är kanske att det inte bara är fotboll som gäller för Zlatan. Mellan 14–17 tränade han även Taekwondo. 2011 släpptes boken. ’Jag är Zlatan’ där man får en större inblick i just Zlatan. Nyligen släpptes nyheten att det snart kommer att komma ut en andra bok vid namn’ jag är fotboll’. Är man intresserad av fotboll och kanske främst Zlatan så finns det snart mycket att läsa om den skickliga fotbollsspelaren. Att han är en duktig fotbollsspelare vet vi i det här laget och att han kommer att fortsätta imponera stort känns ganska självklart med den talangen som han bär på. Vi ser framemot resan med Zlatan och det ska såklart bli spännande att se vart fotbollskarriären tar honom härnäst. Med böckerna aktuellt i fokus kommer det kanske snart även en film inspirerar på hans liv för vem skulle inte vara intresserad av att se den? Heja Zlatan för ingen kan riktigt kicka fotboll som han. Han har även egen klädkollektion att köpa.