Det svenska volleybollförbundet bildades år 1961 och representerades redan från start av både damer och herrar. Genom åren är det två herrar som har utmärkt sig extra mycket och sägs vara de två bästa spelare som Sverige någonsin har haft. Den första är Bengt Gustafsson som föddes år 1963 i Mölndal. Några av de meriter som han genom åren lyckades uppnå var att spela 233 landskamper för Sverige och blev utsedd till den bästa spelaren i europamästerskapet år 1989. Gustafsson var med och spelade i de olympiska spelen år 1988. Förutom denna meritlista har karriären också inneburit flertalet internationella framgångar i flertalet olika länder.

Karriären avslutades abrupt efter en motorcykelolycka år 1991 vilken resulterade i en knäskada som satt stopp på möjligheten till att fortsätta spela. Den andra personen som lyfts fram inom volleyboll är Marcus Nilsson som föddes år 1982 i Torup. Idag spelar Nilsson för en klubb i Ryssland men har också hunnit med att spela bland annat i Italien. Nilsson har hunnit bli vald till bästa spelare i Champions league år 2009, blivit mästare i samma serie år 2013 samt då också utsetts till bästa anfallare. Han kan också stoltsera med att vara både grekisk och fransk mästare och har spelat 76 landskamper för Sverige innan han blev värvad internationellt.

Inviga barn i sport från tidig ålder

Idag är det ett folkhälsoproblem att människan blir allt mer stillasittande. För att ge barnen den bästa möjliga starten i livet är det bra att redan från tidig ålder inviga dom i hur roligt det är att röra på sig. När barnet är väldigt ungt finns det ändå många aktiviteter som man kan ansluta sig till. Det brukar bland annat finnas gymnastik för yngre barn där fokus är att röra sig med fokus på lek. Möjligheten att gå på andra aktiviteter som innefattar bad, dans och mycket annat.

barn älskar cyklar
barn älskar cyklar

Låt barnet få testa på olika aktiviteter och uppmuntra till rörelse. Det behöver inte heller vara just en anordnad aktivitet av just en förening utan kanske barnet älskar att vara ute och cykla mycket, uppmuntra då till det och ge er ut på spännande cykeläventyr tillsammans. Barn som redan från tidig ålder får möjligheten att röra på sig kommer se det som en mer naturlig del i livet än de som endast sitter framför en datorskärm och inte rör på sig alls. Hitta olika sätt och vägar som gör att hela familjen tillsammans får möjlighet att komma ut och göra saker. Är barnet absolut intresserad av att använda mobiltelefonen finns det en mängd olika appar som går att använda tillsammans när man kommer ut. Leta pokemon eller hitta något annat som passar bra.

Det som är viktigt är att det känns kul och roligt att röra på sig tillsammans, något som barnet verkligen kommer att se fram mot och ni får möjlighet att skapa fantastiska minnen tillsammans. Fråga ditt barn om det själv har några spännande förslag på vad familjen kan göra och uppmuntra alla förslag som kommer varje gång.