Fotboll!Du sport som sprider så mycket kärlek. Ibland känns det helt otroligt att en sport kan sprida den kärleken och det stora intresset över nästan ett helt land. Nej, det stämmer förstås inte för Fotboll är inte bara stort här i Sverige utan faktiskt i hela världen vilket såklart är fantastiskt. Från minde hemmamatcher till stora evenemang är fotbollen något som vi tycker om här i Sverige. Det är inte konstigt att det har blivit så för vilka duktiga spelare vi har här i Sverige, det är otroligt egentligen. För det är ju så att fotbollen vore ganska så meningslös utan dessa spelare för utan bra spelare så blir det inte riktigt någon fotboll. Duktiga fotbollsspelare har vi gott om här i Sverige men vilka är de kändaste då?

Hylla fotbollsspelarna

Zlatan – vi börjar stort och nämner kanske den bästa men också den kändaste. Vilken otrolig talang han är. En spelare som gjort sporthistoria och laverar alltid högt. Vad vore vårt fotbolls Sverige egentligen utan Zlatan? Jag vet inte men nog inte lika fantastiskt Anders Granqvist – Han gjorde ett namn för sig under VM 2018 även för de som inte alls var intresserade för fotboll men var en otrolig spelare även innan. Landskapen för svenska landslaget sedan 2016. Glenn Hysén – Vi vet att han är från Göteborg och att han var en stor fotbollsspelare under 80-talet. Men han är Glenn med hela svenska folket med. Två guldbollar och 68 landskamper är han en av de bästa fotbollsspelarna någonsin.

Hylla fotbollsspelarna
Hylla fotbollsspelarna

Tomas Brolin – 1990 sa de booom när Brolin gjorde entré i IFK Norrköping. Samma år började han dessutom också spela i svenska landslaget.

Henrik Larsson – Fantastiska Henrik Larsson. Under sin tid hos Celtic gjorde han 242 mål under 312 matcher vilket är otroligt stort.

Gunnar Nordahl – Man bör alltid nämna Gunnar Nordahl. Varför bör man alltid det? Han är trotts allts Sveriges första fotbollsproffs.

Tänk vilka fantastiska fotbollsspelare. De har skapar fotbollshistoria, idrottshistoria med oss som tittar.  Det finns egentligen många fotbollsspelare som är värda att bli placerade som de bästa för vilka talanger det finns. Vilken energi de har på plan och vilken energi de förmedlar till oss tittare, det är fantastiskt. Vi har fått bevittna fotbollshistoria inte bara med Zlatan i spetsen utan med många spelare. Som tittare får vi följa med på en spännande resa där fotbollen står i fokus. Fotbollen ska hyllas inte bara runt VM och andra stora evenemang som idrottsgalan som äger rum varje januari (från 2000) utan egentligen hela tiden. Det är en fantastisk helt enkelt och det som ska hyllas med just fotbollen är främst spelarna. Tack för idrotten, tack för fotbollen. Tack för de svenska spelarna. Det ska bli kul att få fortsätta resan att se den framtida fotbollshistoria utvecklas. Att få se vilka som utvecklas i sina karriärer och vilka nya fotbollsspelare som födds till nya stjärnspelare men tills de nya placeras in i landslaget ska vi förstås vara tacksamma för de vi har här och nu. Sponsra svenska fotbollseliten genom att promota deras varumärke!